Akita Inu Japonez

Akita Inu este o rasa de caini nativa insulei Honshu din regiunea Akita, Japonia. Dupa cel de-al 2-lea razboi mondial, acesta rasa a ajuns si in America si, acum exista doua tipuri de Akita, rasa originala Akita Inu japoneza si rasa Akita americana.

Akita Inu este un caine masiv, echilibrat cu craniul plat intre urechi. Are falci puternice si late. Nasul este mare si negru. Urechile, mici si verticale, rotunjite la varf, sunt purtate catre in fata, in linie cu gatul. Are dinti puternici cu muscatura in foarfeca. Gatul gros, musculos, relativ scurt se sprijina pe umeri. Picioarele bine articulate se termina cu pernite groase. Blana este deasa si moale, pe cap si urechi este mai scurta, exceptie face coada unde parul este cel mai lung. Ochii sunt triunghiulari, destul de mici si de culoare inchisa. Coada este purtata pe sus si atarnata de-a lungul spatelui, sau in lateral, in bucla.

Blana unui caine Akita Inu are nevoie de ingrijire periodica, astfel este evitata caderea parului prin toata casa daca este crescut in apartament, pentru ca, aceasta rasa naparleste de doua ori pe an.

Sursa: http://www.animalzoo.ro/totul-despre-akita-inu-cainele-simbol-national-al-japoniei/ 

 

 

 

Advertisements