Bulldog

Bulldog-ul Francez (French Bulldog)

Bulldog-ul francez este, in general, un caine energic si afectuos, creandu-si legaturi puternice cu stapanul lui. Aceste animalute sunt caini de paza credinciosi si se bucura sa-si petreaca cat mai mult timp cu putinta alaturi de proprietarii lor. Necesarul de miscare este mediu, rasa neavand tendinta de a fi un caine foarte sportiv.

Bulldog-ul francez poate dezvolta probleme respiratorii in urma antrenamentelor exagerate si extenuante, a emotiilor puternice si temperaturilor ambientale ridicate. Acest lucru se datoreaza in mare parte nasului scurt si, in general, formei craniului (sindromul brahiocefalic). Aceasta afectiune poate pune in primejdie viata animalului. Evitati sa-l plimbati sau sa-l lasati afara pentru mai mult de cateva minute in perioadele cu temperaturi ridicate si cu umiditate crescuta. Bulldog-ul francez prefera climatele mai reci.

Se spune ca aceasta rasa nu poate inota datorita conformatiei corpului, astfel ca trebuie sa va luati o marja de siguranta cand companionul dumneavoastra se afla in preajma vreunei piscine, bazin sau lac. Multi dintre crescatori sustin ca acest lucru este neadevarat si ca multe dintre exemplarele de bulldog francez inoata fara minime eforturi.

Bulldog american

Bulldog-ul American este un caine indesat, cu aspect puternic. Tipul Johnson este mai mare, cu botul mai scurt, fata de tipul Scott. Totusi, majoritatea bulldogilor moderni sunt o combinatie a celor 2 tipuri. Este un caine mai inalt pe picioare , mai agil si mai rapid decat Bulldog-ul Englez.

Exista 2 linii distincte de bulldogi americani, si anume, linia Clasica/ Johnson (bully) si linia Standard/ Scott (performance), care sunt de multe ori, gresit confundate cu varul secundar al bulldog-ului, si anume Pit Bull Terrier-ul American, datorita aspectului fizic, dar si cu rudele sale europene, mai mici ca talie, datorita numelui. Dar Bulldog-ul American este o rasa diferita de acestea doua, el fiind un caine mult mai masiv, in comparatie cu Bulldog-ul Francez sau cu cel englez, aducand totusi cu vechiul Bulldog Englezesc. Bulldog-ul American Standard se aseamana cu rasele de Pit-Bull destul de mult, mai ales in ceea ce priveste conformatia musculoasa si atletica.

Sursa: http://marketplace.akc.org/puppies/bulldog

http://www.boredpanda.com/cute-bulldog-smiling-sleeping-dog-narcoleptic-frenchiebutt-millo/

https://4doggy.wordpress.com/tag/bulldog/

 

Advertisements