Cane Corso

This slideshow requires JavaScript.

Descriere Fizica

Ţara de origine: Italia;
Alte denumiri : Cane Corso Italiano, Mastiff Italian, Branchiero Sicilian;
Durata de viaţă: 9 – 12 ani ;
Talia: medie spre mare;
Lungimea firului de păr: scurtă;
Năpârlire : uşoară ;
Înălţime: 64 – 68 cm la masculi, 60 – 64 cm la femele;
Greutate: 45 – 50 kg la mascul, 40 – 45 kg la femele;

Este un caine de talie mare, masiv, viguros, bine construit, cu un corp puternic, musculos. Este mai mult lung decat inalt, cu un cap lat, bot scurt, nas negru si maxilare puternice. Buza superioara este in forma de V intors. Ochii sunt medii, distantati, inchisi la culoare iar urechile sunt de dimensiuni medii in forma de V, lasate sau semiridicate. In general acestea se taie pentru a fi scurte si a sta ridicate. Are o coada groasa, care se taie in general pana la o treime din lungimea ei naturala. Pielea sa nu este cutata iar blana este scurta, aspra si lucioasa. Poate fi neagra, gri, cafenie sau in dungi de cafeniu si gri. Poate avea o pata mica pe piept sau pe membre.

Personalitate

Este un caine echilibrat, inteligent si foarte afectuos si loial familiei. Au o personalitate puternica si dominanta si din aceasta cauza sunt precauti si pot deveni agresivi cu strainii, insa socializati corect de mici astfel de situatii pot fi evitate. De asemenea trebuie obisnuit de mic cu celelalte animale din gospodarie pentru a le accepta mai tarziu.

Ingrijire

Blana acestor caini este usor de intretinut. Un periaj ocazional cu o manusa de cauciuc (pentru a nu-i strica luciul blanii) este suficient. Trebuiesc mentinute curate urechile, fiind cea mai sensibila zona a lor si curata gura intrucat are tendinta de a saliva mult.

Conditii de viata

Este un caine cu un nivel moderat de activitate, dar sensibil la frig (fiind o rasa originara din sudul Italiei). Se poate acomoda atat la viata de apartament cat si cea de curte. Are nevoie de exercitiu zilnic, ii place sa alerge, sa faca plimbari lungi in aer liber, iar odata intros acasa va sta linistit. Necesita lesa, dresaj si socializare.

Dresaj

Acest caine este usor de dresat fiindca este inteligent si doreste sa faca pe plac stapanului. Dresajul si socializarea trebuiesc incepute de la o varsta frageda altfel acest caine poate deveni agresiv. Dar cu un dresaj consecvent acesta devine un caine bland si protector.

Utilitate

Este un foarte bun caine de paza si protectie, si datorita simtului sau olfactiv bine dezvoltat este folosit si in politie.

 

Sursă: http://www.caini-de-vanzare.ro/rasa/Cane-Corso-156.html

https://www.infocaini.ro/rase-de-caini/rasa/cane-corso

https://www.google.ro/searchq=cane+corso&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=ahUKEwjlifuWqr_TAhWVF8AKHYmYB08Q_AUIBigB&biw=1242&bih=535#imgrc=rWWEnaY9W6rDM

https://www.google.ro/searchq=cane+corso&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=ahUKEwjO5deiqr_TAhVCL8AKHYHhBR4Q_AUIBigB&biw=1242&bih=535#imgrc=NtBb7P6J04xBOM

https://www.google.ro/searchq=cane+corso&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=ahUKEwiDtfmwqr_TAhVICMAKHb7jA7oQ_AUIBigB&biw=1242&bih=535#imgrc=jaUoorIn-i3sDM

 

 

Advertisements