Husky Siberian

Origine

Au fost adusi in Alaska in anul 1909, datand de de mii de ani in Siberia, unde au fost crescuti de catre eschimosi, pentru a trage saniile, la vanatoarea de reni, fiind atat un protector al caminului, cat si un companion apreciat.

Datorita fortei fizice impresionante, a puterii de munca si a abilitatii de a se integra in haite mici, erau cea mai buna alegere pentru conditiile aspre de munca din Siberia. Au ajuns in America impreuna cu negustorii de blana, cu scopul de a participa la cursele arctice.

Aspect 

Datorita ochilor albastri si a mastii (care nu este obligatorie in standardul rasei, dar care este prezenta la majoritatea exemplarelor de la noi din tara) expresia fetei unui husky transmite un amestec contradictoriu de mesaje, pare prietenos dar in acelasi timp serios; cei care descriu aspectul fetei unui husky folosesc expresii de genul: are o privire de nebun inteligent, pare ca intelege tot dar nu-ti da dreptate, te simti tolerat in preajma lui, pare ca stie mai mult decat tine, privirea lui ma sperie dar ma si indeamna sa ma apropii.

Capul este de dimensiuni medii, proportionat cu restul corpului, usor rotunjit in partea superioara, stopul bine marcat. Privit din toate unghiurile, capul unui husky nu trebuie sa fie nici prea alungit, nici prea indesat. Botul este si el de dimensiuni medii, cu buzele bine inchise. Muscatura trebuie sa fie corecta, in foarfeca.

Ochii au forma alungita, sunt pozitionati usor oblic si la distanta moderata unul fata de celalalt. Culoarea albastra este o caracteristica a rasei, dar nu este obligatorie, standardul acceptand si ochii caprui sau brun inchis si chiar de culori diferite.

Comportament 

Cateii de rasa Husky Siberian au fost, timp se secole, caini de paza a caminului si companioni excelenti. Aceste doua servicii pe care le-au indeplinit si-au lasat amprenta asupra personalitatii lor, printr-o blandete si un devotoment deosebit catre stapan si familie.

Cainele Husky Siberian are un temperament deosebit de placut, fiind jucaus, afectuos si binevoitor chiar si cu alte animale de casa, daca au fost crescuti de pui impreuna. Este recunoscut pentru devotamentul deosebit si relatiile stranse pe care le stabileste cu familia.

Catelul Husky Siberian este inteligent, docil, foarte iubitor si sociabil, fiind plin de energie in special la aceasta varsta. In inima lor raman catei pe toata durata vietii, sunt prietenosi cu strainii si nu sunt buni caini de paza deoarece latra putin si indragesc repede pe oricine.

Sunt caini de sanie trup si suflet, mananca frugal si veti constata ca au nevoie de mai putina mancare decat ar parea tinand cont de talia lor.

This slideshow requires JavaScript.

Sursa: http://dogtime.com/dog-breeds/siberian-husky#/slide/1

https://www.toateanimalele.ro/caini/rasa-de-caine-husky-siberian/

https://huskybuzau.jimdo.com/

http://bazavan.ro/tag/husky/

 

Advertisements