Amstaff-American Staffordshire Terrier

Amstaff-American Staffordshire TerrierAmerican Staffordshire Terrierul este o rasă de câini de talie medie, cu păr scurt și neted, care își are originile în Statele Unite ale Americii.
Durata de viață medie: 10 – 12 ani
Proveniență: Statele Unite ale Americii
Temperament: Devotat, Loial, Curajos, Prietenos, Tenace, Atent
Greutate: Femelă: 28–40 kg, Mascul: 28–40 kg
Înălțime: Femelă: 43–46 cm, Mascul: 46–48 cm
Culori: Negru, Blană tigrată, Cafeniu, Albastru, Maroniu, Samur

Acești câini sunt curajoși, tenace și prietenoși. Extrem de loiali și afectuoși, sunt capabili de orice pentru a-i face plăcere stăpânului.

Nevoie de exerciți: necesară, fiind o rasă energică necesită exerciții zilnice de minim 1-2 ore.
Personalitatea: are un comportament prietenos cu persoanele pe care le cunoaște și le acceptă. Toleranța lor la durere îi face excelenți companioni pentru copii alături de care sunt afectuoși și loiali. Poate fi agresiv cu câini de același sex. De asemenea poate avea tendințe agresive față de animalele mai mici.
Dresaj: trebuie inițiat de la o vârstă cât mai fragedă. Acesta îi va ajuta să ia decizii corecte în situații dificile.
Căminul ideal: Amstafful are nevoie de un stăpân care este dispus să-și petreacă mult timp cu el. Comunicarea și încrederea reciprocă sunt elemente foarte importante în creșterea unui Amstaff.
Temperament: Societatea Americană de Testarea Temperamentului evaluează mii de câini anual, din rase diferite, ca să determine nivelul de socializare a acestora. În acest clasament American Staffordshire

Advertisements