Yorkshire Terrier Toy

Yorkshire Terrier este o rasă de câini de talie foarte mică, greutatea standard a acestei rase fiind de 2-3 kg iar înălțimea între 10,5 și 23 de cm.
Denumire științifică: Canis lupus familiaris
Durata de viață medie: 13 – 16 ani
Proveniență: Anglia
Clasificare: Rasă domestică
Temperament: Îndrăzneț, Inteligent, Curajos, Încrezător, Independent
Culori: Negru cu pete de foc, Albastru-bronz, Negru și auriu, Albastru şi auriu

 

Ce trebuie sa stii despre ingijirea acestui tip de caine

1. Dedica-ti timp ingrijrii blanii lui – trebuie sa-l piepteni zilnci si trebuie sa-i faci bai dese. Deasemenea, este indicat sa-l tunzi des, se va simti mai bine cu o blana mai scurta. Baia se recomanda a fi saptamanala, nu mai rar. Nu-i lasa blana sa-i atarne peste ochi.

2. Ai grija la ochii lui – deseori acestei specii de caini i se formeaza un tip de mucus la ochi, asa ca trebuie sa-l stergi atunci cand vezi astfel de depuneri. Altfel, mucusl se va depune pe blana lui.

3. Ai grija la  blana din jurul anusului – trebuie tunsa scurt altfel in timp se va umple de fecale.

4. Du-l la veterinar pentru urechi – este vital ca urechile lui sa fie des controlate, pentru depuneri de ceara, din cauza blanii mari.

5. Ai grija la frig – iarna trebuie sa-i pui o hainuta speciala, este genul de caine care nu se poate incalzi bine singur.

6. Fii tolerant cu el – aceasta specie nu iubeste prea mult alte animale, inclusiv alti caini, asa ca va avea o fire conflictuala in dese randuri.

 

 

 

Sursă: https://www.google.ro/searchq=yorkshire+terrier+toy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwj91uXMx4rTAhVqDMAKHaWoCW0Q_AUIBigB&biw=1242&bih=535#imgrc=sepG0a5VlJrM9M:

https://www.google.ro/searchq=yorkshire+terrier+toy&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwivjqHOx4rTAhUGAcAKHbpaArcQ_AUIBygA&biw=1242&bih=535&dpr=1.1

http://a1.ro/lifestyle/family/totul-despre-ingrijirea-unui-yorkshire-terrier-id41202.html 

Advertisements